Exclusive Content:

Latihan Soal Termokimia 40 Soal Dan Pembahasan

Membahas latihan soal termokimia.

50 Soal Dan Pembahasan Soal Kesetimbangan Kimia

Hallo adik adik kimia , salam kimia ! Dipostingan...

45 Latihan Soal Penyetaraan Reaksi Redoks Pilihan Ganda Dan Jawaban

Contoh Soal Penyetaraan Reaksi Redoks dan Jawaban Kelas 12...

10 De Broglie Wavelength Practice Questions and Answers

- Sponsor -
- Sponsor -

Examples of De Broglie’s Hypothesis Problems and Solutions – Louis de Broglie is a French scientist who put forward the theory that light can be viewed as a particle that emits a certain wavelength with an equation that became known as a certain wavelength based on the momentum of light or the momentum of a photon.

1 – 10 de Brouglie Wavelength Questions and Answers

1. Find the de Brouglie wavelength of a plate of mass 0.01 kg that has a speed of 10 m/s?

Answer:

Question No. 1 De Brog lie


2. What is the de Brouglie wavelength of a 0.05 eV(thermal) neutron?

Answer:

De Brog Lie no 2


3. What is the energy of a proton with a wavelength of 0.5 fm?

Answer:

About De Brog Lie 3


4. If we want to observe an object measuring , what is the minimum energy of the photons that can be used?

Answer:

De Brog Lie 4


5. Repeat problem 4 for electrons instead of photons?

Answer:

De Brog Lie 5


Also Read: 10+ Problems with Mass, Momentum, Work and Relativistic Energy [+Pembahasan]

6. Show that the de Brouglie wavelength of a particle is approximately the same as that of a photon of the same energy, when the energy of the particle is much greater than its rest energy.

Answer:

De Brog Lie 6


7. Determine the phase velocity of a wave corresponding to a de Brouglie wavelength of

Answer:

About De Brog Lie 7


8. A neutron beam of 0.083 eV

Answer:

About De Brog Lie 8


9. A person weighing 60 kg rides a motorcycle at a speed of 60 km/hour, the weight of the motorcycle is 100 kg. What is De Broglie’s wavelength?

Answer:

About De Brog Lie 9


10. Calculate the deBroglie wavelength of four objects with the following data:

  • A 1000 kg car is moving at 100 m/s (about 200 miles/h).
  • A 10 g bullet is moving with a speed of 500 m/s.

Answer:

Problem De Brog Lie 10


See also: Problems of Rotational Dynamics and Equilibrium of Rigid Objects [+Jawaban]

Download the de Broglie wavelength question file in .doc or .pdf format for easy reading and complete neatness.

Google Drive | Zippyshare

Sumber

- Sponsor -

Latest

Apa itu Mental Illness ? Berikut 9 Penyebab Serta Cara Mengobatinya

Sering mendengar kata "Mental Illness", tapi kamu tidak tahu apa arti dari kata tersebut ?. Kamu tahu tidak kalau mental illness itu bagian dari "Mental Health".

Pengertian, Manfaat dan Sejarah Stoikiometri dalam Kehidupan

Stoikiometri menggambarkan perubahan kuantitatif antara zat-zat yang mengalami transformasi atau reaksi kimia. Ini memberikan hubungan matematis yang diperlukan untuk pengembangan teori atom

Analisis HAZOP dan Penelitian Sistem Penambahan Asam Sementara untuk Limbah Cair Debit Tinggi – Jurnal Kimia

Abstrak: Untuk mencegah pembentukan garam dari produk fisi limbah cair...

ADDRESSING AND ELIMINATING THE MISCONCEPTIONS ABOUT ACID AND BASES CONCEPTS IN PRIMARY SCHOOL CHEMISTRY TEACHING – [Jurnal Kimia]

The research was conducted in the period from March to June 2019 to address the prevalence of misconceptions among primary school students regarding the acids and bases concepts and to design appropriate interventions.

Newsletter

Don't miss

Apa itu Mental Illness ? Berikut 9 Penyebab Serta Cara Mengobatinya

Sering mendengar kata "Mental Illness", tapi kamu tidak tahu apa arti dari kata tersebut ?. Kamu tahu tidak kalau mental illness itu bagian dari "Mental Health".

Pengertian, Manfaat dan Sejarah Stoikiometri dalam Kehidupan

Stoikiometri menggambarkan perubahan kuantitatif antara zat-zat yang mengalami transformasi atau reaksi kimia. Ini memberikan hubungan matematis yang diperlukan untuk pengembangan teori atom

Analisis HAZOP dan Penelitian Sistem Penambahan Asam Sementara untuk Limbah Cair Debit Tinggi – Jurnal Kimia

Abstrak: Untuk mencegah pembentukan garam dari produk fisi limbah cair...

ADDRESSING AND ELIMINATING THE MISCONCEPTIONS ABOUT ACID AND BASES CONCEPTS IN PRIMARY SCHOOL CHEMISTRY TEACHING – [Jurnal Kimia]

The research was conducted in the period from March to June 2019 to address the prevalence of misconceptions among primary school students regarding the acids and bases concepts and to design appropriate interventions.

Kenali Tanda-Tanda dan Gejala Burnout

Burnout adalah keadaan kelelahan emosional, mental, dan bahkan fisik yang terbentuk dari stres yang berkelanjutan.

Apa itu Mental Illness ? Berikut 9 Penyebab Serta Cara Mengobatinya

Sering mendengar kata "Mental Illness", tapi kamu tidak tahu apa arti dari kata tersebut ?. Kamu tahu tidak kalau mental illness itu bagian dari "Mental Health".

Pengertian, Manfaat dan Sejarah Stoikiometri dalam Kehidupan

Stoikiometri menggambarkan perubahan kuantitatif antara zat-zat yang mengalami transformasi atau reaksi kimia. Ini memberikan hubungan matematis yang diperlukan untuk pengembangan teori atom

Analisis HAZOP dan Penelitian Sistem Penambahan Asam Sementara untuk Limbah Cair Debit Tinggi – Jurnal Kimia

Abstrak: Untuk mencegah pembentukan garam dari produk fisi limbah cair radioaktif tingkat tinggi (HLW), sejumlah asam ditambahkan untuk menjaga keasaman limbah cair. Studi ini menganalisis...

TINGGALKAN KOMENTAR

Silakan masukkan komentar anda!
Silakan masukkan nama Anda di sini